Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Patvinsuo, Suomunjärvi ja partisaanien hyökkäyspaikkoja, Pohjois-Karjala
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
17411
post-template-default,single,single-post,postid-17411,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Patvinsuo, Suomunjärvi ja partisaanien hyökkäyspaikkoja, Pohjois-Karjala

Patvinsuo, Suomunjärvi ja partisaanien hyökkäyspaikkoja, Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan kesälomareissulla viime vuonna päätimme tehdä roadtripin ympäri ämpäri rajaseutua ja matkalla törmäsimme moneen kauniiseen paikkaan joista Patvinsuon kansallispuisto ja mustavetinen Suomunjärvi oli yksi.

Patvinsuo sijaitsee Lieksan ja Ilomantsin rajalla ja sen pinta-ala on 105 neliökilometriä. Se on eteläisen Suomen laajin kansallispuisto ja luonnonsuojelualue ja siellä kulkee 80 kilometriä merkittyjä polkuja. Puiston opastuskeskus löytyy Suomunjärven rajalta ja muistaakseni siellä näkyi kävelevän ihan yleensä vain sarjakuvissa näkyvä puistonvartijakin!

Suomunjärvi on toinen Patvinsuon järvistä ja se on kooltaan yli 600 hehtaaria, eli 5 kilometriä pitkä ja leveimmästä kohdastaan 4km leveä. Sillä on yli 24 kilometriä hiekkarantoja ja sen syvin kohta on 27 metriä!

Itä-Suomessa tiet kulkevat vaarojen rinteillä ja toisella puolella autoa voi nähdä korkean rinteen ja toisella puolen jyrkän pudotuksen. maisemat ovat ihan henkeäsalpaavat!

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Matkalla voi nähdä myös muistomerkkejä kuten tämä partisaanien uhreille pystytetty merkki.

Käveltiin katsomaan sitä kohtaa jossa partisaanit olivat piileksineet ja josta he avasivat konepistoolitulen kuorma-autoa vastaan.

Mutka kuvattuna tien vierestä.

Joku luonnonvieraskin tuli katsastamaan tilannetta 😀

Seuraavaksi törmäsimme neuvostopartisaanien miinaväijytyksen muistomerkkiin. Jossakin täällä, puiden oksilla, oli riippunut vuosikausia yhdistelmämiinan räjäyttäneen luutnantin housut muistona karmivasta tapahtumasta.

Vihdoin pääsimme Suomun infopisteelle. Alueelta löytyy wc.t, grillausmahdollisuus, muistaakseni jopa saunakin sekä penkkejä joilla voi evästää 🙂

Suomunjärvi jonka vesi oli mustempaa kuin missään uimassani järvessä aikaisemmin!

Sijainti: Pohjois-Karjala, Lieksa

Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Patvinsuon_kansallispuisto

No Comments