Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Kolvananuuro ja Urkkalampi Pohjois-karjala
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
17392
post-template-default,single,single-post,postid-17392,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kolvananuuro ja Urkkalampi Pohjois-karjala

Kolvananuuro ja Urkkalampi Pohjois-karjala

Matkalla Kolvananuurolle satuttiin kauniin lammen rantaan ja koska oli kuuma kesäpäivä ja olimme olleet reissussa pitkään päätimme virkistäytyä uimalla.

Kaunis hiekkapohjainen lampi sijaitsi jylhien vaarojen kupeessa.

Urkkalammelta löytyy laavu ja grillauspaikka.

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Sieltä matka jatkui Kolvananuurolle joka on miljoonia vuosia sitten muodostunut rotkolaakso jonka pohjalla solisee puro.

Pohjalle päästäkseen piti laskeutua melkoisen jyrkkää polkua, onneksi siihen oli tehty jonkin näköinen köysitys josta sai tukea jyrkimpiin laskuihin. Rotkolaakso on noin kilometrin pituinen ja paikoin niin kivikkoinen ja vaikeakulkuinen ettemme lähteneet sitä kävelemään päästä päähän. Kallioseinämät ovat paikoin kymmeniä metrejä korkeita.

Pohjalla!

Pohjalla oli tosi paljon hyttysiä ja paarmoja, eli jos aiot tuonne mennä niin varaa mukaan suojaavat vaatteet tai rutkasti ötökkä karkotetta!

Viitat Kolvanauuroon ovat valtatie 6:lla Kontiolahden kirkonkylän lähellä ja Joensuu–Lieksa-tiellä Enossa. Metsähallitus suosittelee Enon suunnasta tulevaa Uuronvaaran tietä, jonka pysäköintialuetta on kunnostettu keväällä vuonna 2007.

Kolvananuuron polku liittyy muihin vaellusreitteihin, jotka ovat Kolinpolku, Patvinpolku ja Kaltimonkierto.

Linkissä vaellusreittikartta: http://www.vaellus.info/reittikartta.php?id=041006152319AD98

Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolvananuuro

No Comments