Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Matildedal
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
1998
post-template-default,single,single-post,postid-1998,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Matildedal

Matildedal

Matildassa on söpöjä alpakoita mitä lapset tykkäävät silitellä. Alueelta löytyy myös teatteri, majoitusta, ravintola ja paljon nähtävää.

Matildedalin kylä on syntynyt 1800 luvulla Matildedalin ruukin ympärille. Monet Matildedalin rakennuksista on 1800 luvun lopulta, mutta joitakin työväen asuntoja on rakennettu vielä 1917 vuonnakin. Matildedalissa sanotaan olevan Suomen pisimmän tammikujan.

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Ruukin toiminta loppui 1970 luvulla ja samalla kylän elinvoima alkoi hiipua. 2003 vuonna kyläalue sai uudet omistajat, jotka koittavat säilyttää vanhaa kulttuurimiljöötä sekä elävöittää kylää matkailuelinkeinon ja vapaa-ajan palvelujen avulla.

Uudisrakentamisesta huolimatta Matildassa on säilynyt paljon eri-ikäisiä tuotanto- ja asuinrakennuksia.

Putlauslaitos, jonka sisällä kulkee voimauoma, on ruukin perustamisen ajoilta n.1850 luvulta.

1880 luvulla alkoi ruukissa konepajatoiminta ja putlaus- ja valssilaitos lopetettiin 1904. Laivatelakka on perustettu tehtaan rantaan vuonna 1917. Matoldedal oli osa Teijon Tehtaat OY:tä 1900 luvun alusta lähtien useiden vuosikymmenten ajan.

Matildassa voi myös tutustua mennyt aika -näyttelyyn jossa on esillä varsin kattavasti kaikenlaista vanhaa autoista soittimiin.

Lisätty uusia kuvia 25.6.2017:

Suosittelen käymään kauempaakin, tarjolla on kaikkea mukavaa kesäpäivän ratoksi!

Sijainti: Ruukinrannatie 25660 Matilda

Lähteet: http://fi.wikipedia.org/wiki/Matildedal

http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=4940

 

No Comments