Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Puosinkallion hautaröykkiö
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
17454
post-template-default,single,single-post,postid-17454,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Puosinkallion hautaröykkiö

Puosinkallion hautaröykkiö

Tervehdys!

Käväistiin eilen mieheni kanssa pikaisella kävelyllä katsomassa Puosinkallion hautaröykkiöitä joista löysimme illan hämärtyessä vain yhden, mutta sitäkin komeamman.

Puosinkallio sijaitsee siis täällä Salon saaristossa, Särkisalossa, aivan meren rannalla ja hautaröykkiöltä olikin kaunis näkymä merelle. Paikalle pääsee Puosintietä eikä paikasta voi oikein erehtyä jos jatkaa tietä niin pitkälle, että saapuu haalistuneen muinaisjäännöksestä kertovan opastetaulun kohdalle. Auton voi jättää vähän matkan päähän opasteesta eteenpäin oikealle josta polku metsään alkaa vasemmalta.

Valitettavasti mukana oli vain kännykkä, joten kuvatkin ovat vain kännykkälaatuisia 🙁

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Opasteesta ei harmi kyllä saanut enää juurikaan selvää, mutta museoviraston tiedoissa kerrotaan seuraavaa:

Kolme hautaröykkiötä jonossa N-S-suuntaisesti. Pohjoisimman, suurimman halkaisija on 15-18 m, seuraavan 6 – 8 m ja eteläisimmän 5 m. Vuoden 1928 tiedon mukaan Särkisalon kunta olisi ajanut runsaasti kiviä röykkiöistä kirkkolaiturille 1900-luvun alussa. Appelgrenin tiedon mukaan kapteeeni Forsström olisi kaivanut röykkiöaluetta v. 1879, jolloin löytyi tuhkaa, hiiliä ja luunsirpaleita sekä pronssisoljen puolikas ja pronssimiekka tai -tikari, jotka joutuivat hukkaan.

Röykkiöt sijaitsevat kalliopohjalla, kolmiomittaustornin vieressä, hiekkakuopista kaakkoon. Paikalta on komea näkymä merelle. Merenranta on 200 m päässä idässä.

Polku joka johtaa röykkiölle lähtee hiekkatieltä vasemmalle. Tähän kohtaan mahtuu myös auto parkkiin  mikäli haluaa tulla autolla paikalle.

Nousua on joitakin kymmeniä, ehkä satoja metrejä.

Tämä siirtolohkare on veden raidalliseksi kuluttama.

Pian röykkiö jo näkyikin!

Aika mahtavan kokoinen!

Röykkiössä oli mukana sekä pyöreitä kiviä, että hyvin kulmikkaita.

Ja sen sisällä oli kolme isohkoa kuopannetta. Nämä ovat saattaneet olla joskus hautoja jotka arkkujen ja ruumiiden mätänemisen jälkeen ovat sortuneet?

Merinäköala.

Pieni metsälampi.

Sen pituinen se. Ehkäpä me joskus etsimme ne kaksi pienempääkin röykkiötä 😀

No Comments

Vastaa