Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Pirun kirkko Pohjois-Karjala
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
17400
post-template-default,single,single-post,postid-17400,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Pirun kirkko Pohjois-Karjala

Pirun kirkko Pohjois-Karjala

Pirun kirkko on lohkareluola Mäkrävaaran laella. Se on Zetan muotoinen noin 33 metriä pitkä rakoluola joka tuntui kylmältä ja kostealta helteisen kuumanakin päivänä.

Portaat olivat liian jyrkät Pontus bokserillemme joten vierailimme luolassa vuorotellen. Taustalla siintää Pielinen.

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Pirun kirkon yläaukko oli nähtävillä kallion yläosassa.

Luolan suuaukko.

Tarina kertoo, että se joka pystyy kiipeämään kirkon peräseinällä sijaitsevan syvennyksen luo, näkee siellä pirun kirkkosalin penkkeineen. Luolassa on harjoitettu myös noituutta ja sen seiniin on myös taiteilijat tehneet merkkejään mm. Eero Järnefelt kirjoitti sinne runon:

“Yksi salaisuus, yks henki.

yks onni kumpaisenki

on kirkko tämä,

sen pyhyyttä muistelemma aina.

Eero ja Fanny 1893”

Kirkko sijaitsee Rantatien varrella 12 kilometriä Kolilta etelään. Luolalle johtaa moniportainen polku tienvarren pysäköintialueelta. Pirunkirkkoon voit helposti poiketa Herajärven kierrokselta Ennallistajan polkua pitkin.

Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Koli

http://www.luontoon.fi/koli/nahtavyydet

 

No Comments

Vastaa