Näe ja koe! Ilmaisia seikkailuja koko perheelle! | Kruunuvuoren autiohuvilat
Näe ja koe.fi - Salolainen seikkailusivusto, näe ja koe ilmaista jännää Salon alueella ja lähimailla
Salo, Turku, Lieto, Kaarina, matkailu, retkeily, vapaa-aika, harrastukset, ulkoilu, matkailusivusto, retkeilusivusto, ulkoilusivusto, tekemistä, näe ja koe, näejakoe.fi, näejakoe, näe ja koe.fi, Salon luonto, Salon ulkoilu, Salon nähtävyydet, nähtävää Salossa, nähtävyydet, historiaa, muinaisjäännökset, linnanrauniot, uimapaikat, grillauspaikat, Varsinais-Suomi, Etelä-Suomi, Raasepori, Koski tl, Marttila, luolat, kalliot, joet, järvet, luontopolut, Lohja, kaivokset, kaivos, kiipeily, näköala,
17487
post-template-default,single,single-post,postid-17487,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kruunuvuoren autiohuvilat

Kruunuvuoren autiohuvilat

Helsingin Laajasalossa sijaitsee yksi alueen mysteerisimmistä paikoista, nimittäin Kruunuvuoren huvila-alue jonka kaikki huvilat ovat hylättyjä jo vuosia sitten.

Alueen kauniit huvilat ovat peräisin osa jopa 1800-luvulta, mutta osa 1900-luvun alusta ja alue on ollut useiden eri tahojen omistuksessa. 1900-luvulla perustajan Uno Cygnaeusen poika  Jacob Cygnaeus osti alueen ja myi sen saksalaiselle kauppaneuvokselle vuonna 1914, joka taas joutui luopumaan alueesta sodan jälkeen, kun alue siirrettiin neuvostoliittolaisten hallintaan. 50-luvulla alueen osti eräs vuorineuvos rakentaakseen sinne asuinalueen, mutta alue laitettiin rakennuskieltoon ja vuorineuvos päätti antaa huviloiden rappeutua. Lopulta vuonna 1990 Helsinki päätti sitoa alueen rakentamisen koko Laajasalon rakennussuunnitelmien kanssa yhteen ja kun vihdoin vuonna 2010 alueen öljysatamien vuokrasopimukset päättyivät, voidaan alueen rakentamista ja korjaustoimia aloitella. Muutamia parhaiten säilyneitä huviloita remontoidaan ja suojellaan, sekä alueen aarniometsä metsälampineen muutetaan virkistys- ja luonnonsuojelualueeksi.

Itse pääsin ihastelemaan huviloita vuonna 2013, alla muutama kuva reissulta:

Saaren Taika - Aidosti ekologista! Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Hällebo on yksi huviloista joka aiotaan korjata ja suojella.

 

Sijainti: Helsingin Laajasalo

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kruunuvuorenranta

No Comments